Ervaringen

Sport- en Zorgatelier WYzorg 2020

Op woensdag 12 februari zijn onze jongeren van NAH-Young naar WY-zorg in Oisterwijk geweest, georganiseerd door een van onze eigen leden. Hier hadden we het gehele complex ter beschikking voor allerlei diverse activiteiten zoals darten, biljarten, pingpongen, badmintonnen, korfballen, enz. Uiteraard in alle rust en ruimte! Willy en Yvonne, ontzettend bedankt voor jullie hartelijk ontvangst en het mogelijk maken van een fantastische avond!

Kookworkshop 2019

Op dinsdag 17 december hebben we het jaar gezellig afgesloten met een prikkelarme kookworkshop door Willem bij lunchroom de Keyser in Helmond. We hebben een heel gezellige en geslaagde avond gehad met een heerlijke zelfgemaakte maaltijd als afsluiting van het jaar! Bedankt hiervoor Willem!

Boogschieten 2019

Op maandag 7 oktober zijn we met de groep van NAH YOUNG weer gaan boogschieten bij de Haagse rozenknop in Helmond, georganiseerd door een van onze leden. Na een korte en duidelijke instructie zijn we aan de slag gegaan en tijdens het boogschieten hebben we nog veel fijne tips gekregen. Ondertussen was er veel ruimte om gezellig te kletsen en lol te maken. Al met al was het een zeer geslaagde avond! Bedankt voor de medewerking!

Buffelrun 2019

Ook zaterdag 17 augustus was het weer mogelijk voor mensen met NAH om samen met een buddy mee te doen aan de Buffelrun. Ook met NAH is het mogelijk om samen te sporten en te genieten tijdens een 6 km Obstacle Run met veel modder en water! Het was wederom erg gezellig en uitdagend! Dank jullie wel Lifestyle Center Laarbeek en de organisatie van de Buffelrun! Op onze Facebookpagina staat een aftermovie voor de geïnteresseerden.

Pannenkoeken bij Herberghe de Coeckepanne 2019

Op donderdag 6 juni hebben we bij Herberghe de Coeckepanne in Lierop mogen genieten van een heerlijke pannenkoek (of twee) en een lekker nagerecht. Dit alles in een rustige, prikkelarme ruimte zodat iedereen even kon ontspannen. Bedankt iedereen voor deze leuke en gezellige avond!

Boogschieten

Omdat de reguliere bijeenkomst van NAH YOUNG deze maand precies in de carnavalvakantie viel hebben we de bijeenkomst geannuleerd en zijn we in plaats daar van met de groep van NAH YOUNG wezen boogschieten bij de Haagse rozenknop in Helmond. Tijdens de vorige bijeenkomst vertelde een van de leden over boogschieten. Na enthousiaste reacties heeft hij bij de vereniging gevraagd wat er mogelijk was en zodoende zijn we 11 maart met de groep langs geweest. 

Na een korte en duidelijke uitleg zijn we aan de slag gegaan, onder het boogschieten zelf hebben we veel fijne tips gekregen en we hebben vooral ook volop de ruimte gehad om gezellig te kletsen en lol te hebben. Al bij al is het een zeer geslaagde avond geweest. Dankjewel! 

Kookworkshop

Afgelopen december (2018) hebben we het jaar gezellig afgesloten met een kookworkshop bij lunchroom de Keyser in Helmond. We hebben een hele gezellige en geslaagde avond gehad met heelijk eten! 

Unmasking braininjury

Gisteren (2 juli 2018) hebben we een zeer geslaagde bijeenkomst gehad. Deze keer zijn we creatief aan de slag gegaan met het maken van maskers die je hersenletsel weergeven. De resultaten en de verhalen erachter waren heel leuk en divers! 
unmaskingbraininjury.org

Buffelrun 2018

Ook dit jaar was het weer mogelijk voor mensen met NAH om samen met een buddy mee te doen aan de Buffelrun. De opkomst was, zoals op de foto is te zien, weer goed. Dit jaar waren er zelfs meer mensen dan vorig jaar! Het was wederom super erg gezellig en uitdagend met hele leuke obstakels en hindernissen onderweg! Dankjewel Lifestyle center Laarbeek en de organisatie van de Buffelrun!!!

Ijsje eten bij Il Primo

Afgelopen maandag (4 juni) zijn we met NAH Young gezellig een ijsje wezen eten in Helmond! Het was een zeer geslaagde bijeenkomst!

Pannenkoeken bij Herberghe de Coeckepanne

Sinds dit jaar organiseren we ook uitjes los van de vaste thema bijeenkomsten van NAH Young. Maandag 16 april zijn we bijvoorbeeld pannenkoeken gaan eten bij Herberghe de Coeckepanne. We konden onze pannenkoeken in een aparte prikkel arme ruimte opeten, zo kon iedereen gezellig mee!

Symposium Nuenen

In november 2017 hebben we de kans gekregen om op het podium te spreken voor een grote groep mensen die werkzaam zijn in de zorg. Ook waren er mensen aanwezig die aanverwante banen hebben aan de zorg, bijvoorbeeld ambtenaren van de gemeente Helmond. We zijn dankbaar dat we dit podium hebben gekregen. We gaan ervan uit dat de aanwezige mensen NAH Young in hun gedachte houden als ze tijdens hun werk in contact komen met jongeren die NAH hebben.

Buffel Run

In augustus (van 2017) is er een obstakel run georganiseerd speciaal voor mensen met NAH. 13 mensen met niet aangeboren hersenletsel hebben meegedaan aan de Buffel Run in Boerdonk, waaronder een aantal mensen van NAH YOUNG. De Buffel Run werd al vaker georganiseerd, maar nog nooit voor mensen met NAH. De organisatie van de Buffel Run was meteen enthousiast toen Lifestyle center Laarbeek met de vraag kwam of er ook ruimte was voor mensen met NAH om mee te doen. 

Anderhalf uur na de laatste lichting deelnemers gingen we van start, waardoor er veel prikkels wegvielen. Het was een hele leuke dag met veel positieve geluiden (en modder en sloot water). Hopelijk kunnen we volgende jaar weer mee lopen en rennen!