Over ons

Wat is NAH Young?

Wat is NAH Young en waarom is NAH Young opgezet? “NAH” staat voor Niet Aangeboren Hersenletsel en “Young” voor jongeren. Kortom; een plek waar jongeren met NAH elkaar kunnen ontmoeten en elkaar beter leren kennen.

Jammer genoeg zijn er in Nederland weinig gelegenheden specifiek voor jongeren met NAH. Vandaar dat we eind 2015 de handen ineen geslagen hebben en met behulp van het Zelfhulpnetwerk en de Zorgboog onze eerste bijeenkomst hebben georganiseerd voor jongeren met NAH, onder de naam NAH Young.

Wij zijn Stephanie en Ad. Wij zijn “jongeren met NAH” en wilden graag in contact komen met andere jongeren met NAH. En blijkbaar zijn er meer jongeren met hersenletsel die daar behoefte aan hebben. We organiseren informele bijeenkomsten die vooral ontspannen en gezellig zijn. Iedereen met NAH tussen de 18 en 35 jaar is van harte welkom!

De bijeenkomsten van NAH Young zijn heel laagdrempelig, vooral de herkenning, erkenning, nieuwe contacten en gezelligheid worden vaak als erg fijn ervaren. Vaak wordt de bijeenkomst door middel van een bepaald onderwerp of met behulp van een spel opgestart. Onderwerpen die tot nu toe centraal hebben gestaan tijdens de bijeenkomsten zijn bijvoorbeeld: vakantie, relaties, hoe ga je om met de gevolgen van hersenletsel, copingstijlen, wat doe je tijdens de feestdagen en ga zo maar door!

Een enkele keer wordt de bijeenkomst gebruikt om een gastspreker uit te nodigen. De sprekers behandelen altijd een thema dat verbonden is met hersenletsel en meestal wordt de avond op een interactieve manier ingekleed.

Iedereen is van harte welkom, als u vragen heeft kunt u contact opnemen via het contactformulier.

Wie zijn wij?

Om jullie een beetje een beeld te geven van wie er achter NAH Young zitten stellen we ons alvast eventjes voor.

Ad

Hallo iedereen. Mijn naam is Ad en qua leeftijd zit ik aan de bovenkant van onze leeftijdsgrens. Ik woon op een boerderij in Deurne. Na een ongeluk op de boerderij in 2011 heb ik hersenletsel opgelopen. Inmiddels heb ik geleerd ermee om te gaan, al gaat dat niet altijd vanzelf. En dan is het fijn dat er een clubje als NAH Young bestaat, dan besef je dat je in ieder geval niet de enige bent met hersenletsel. Heb jij ook NAH en vind je het leuk om een keer naar onze bijeenkomsten te komen, dan nodig ik je bij deze van harte uit!!

Ruth

Hallo, Ik ben Ruth Kempers verpleegkundig expert bij de Zorgboog. En betrokken bij NAH Young vanuit mijn functie. Ik help bij het organiseren het regelen van de randzaken en ben regelmatig op de inspirerende gezellige avonden aanwezig voor vragen of hulp.

Stephanie

Ik ben Stephanie, 24 jaar oud. Op mijn 15e ben ik helaas geconfronteerd met een medische misser en heb ik een hersenoperatie ondergaan. Helaas heeft dit veel gevolgen voor mij. Ondanks de vele tegenslagen is het mij toch gelukt om zelfstandig een studie af te ronden en een positieve draai aan een leven met NAH te geven. Door contact met lotgenoten heeft mij dit extra aangespoord om door te gaan en nooit op te geven. Hopelijk doet dit ook met jou.

Hetty

Mijn naam is Hetty van Asten en werk als ondersteuner bij Stichting Zelfhulpnetwerk Zuidoost-Brabant. Vanuit deze functie ben ik al vanaf de start betrokken bij de NAH Young zelfhulpgroep. Wij faciliteren NAH Young door middel van een ruimte, helpen bij het plaatsen van persberichtjes over de bijeenkomsten en ondersteunen indien nodig bij vragen. Mooi om zo van dichtbij mee te mogen maken hoe een groep zich de afgelopen jaren ontwikkeld heeft. Wanneer je twijfelt of de groep iets voor je is, wil ik je aanraden om contact te zoeken en het een kans te geven.